Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cajun Gumbo - egy igazán tartalmas egytálétel

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg kolbász (füstölt)
  • 20 dkg szalonna (császár)
  • 10 dkg fekete kagyló (annyiszor 10 dkg, ahány főnek készül az étel)
  • 40 dkg csirkemell
  • 1/2 db piros kaliforniai paprika
  • 1/2 db zöld kaliforniai paprika
  • 1/2 db sárga kaliforniai paprika
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zellerszár
  • fűszerpaprika
  • friss koriander
  • chili
  • szárított koriander
  • 5 dkg liszt
  • 20 dkg sertészsír
  • csirkealaplé
  • rizs

Elkészítés

    1. A sertészsírból és a lisztből folyós rántást készítünk. Folyamatosan kevergetve, legalább 20-30 percig főzzük.
    2. Hozzáaadjuk az apróra vágott paprikákat, a felkockázott zellerszárat, hagymát és fokhagymát. Ilyenkor érdemesebb kisebbre venni a lángot,  nehogy megégjen a mártásban lévő liszt.
    3. 15 perccel később beletesszük a gumbóba a felvágott szalonnát és kolbászt. Megvárjuk, amíg kicsit pirulni kezdenek és kb. 10 perccel később az edénybe rakjuk a felkockázott csirkemellett és a fűszereket (paprika, chili, szárított koriander). Alaposan elkeverjük és felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje. 
    4. Ha a csirke megpuhult és az ételünk besűrösödött akkor adjuk hozzá a kagylót (annyiszor 10 dkg, ahány főnek készül gumbo). Innentől számítva további 2-4 percig főzzük. 
    5. Friss korianderrel megszórva, rizzsel tálaljuk.

     SÜLT BACONÖS SZENDVICS ROPOGÓS KENYÉRREL >>>

    BAKONYI SERTÉSRAGU >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin