Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cajun csirke tésztával

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg fettuccine tészta
  • 3 dkg aszalt paradicsom
  • 1 dl paradicsompüré
  • 1/2 db piros pritaminpaprika
  • 1/2 db zöld pritaminpaprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db lime
  • 1 dl tej
  • 6 dkg krémsajt
  • 2 dkg parmezán sajt
  • friss petrezselyem
  • olíva olaj
  • cajun fűszerkeverék
  • bors

Elkészítés

    1. A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
    2. A húst megmossuk, szárazra töröljük és feldaraboljuk. A pritaminpaprikákat, a lilahagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk. A parmezánt lereszeljük, a lime levét kifacsarjuk.
    3. Egy keverőtálban összekeverjük a cajun fűszerkeveréket az olívaolaj felével. Beletesszük a csirkecsíkokat és jól átforgatjuk, majd sütésig félretesszük.
    4. Olívaolajban megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, a tejet, majd a paradicsompürét, és folyamatosan kevergetve, kis lángon kb. 2-3 percig főzzük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot, és addig főzzük tovább, amíg az teljesen el nem olvad a szószban. 
    5. Serpenyőbe tesszük a cajun fűszerkeverékkel bepácolt csirkét, és ráöntjük a keverőtálban maradt páclevet is. Mindkét oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát. Megsózzuk és megborsozzuk. Amikor a hagyma is megpirult, hozzáadjuk a pritaminpaprikákat és a limelét.
    6. Amikor a csirke átsült, hozzáöntjük a paradicsomos Alfredo-szószt, és összeforraljuk. Végül hozzáforgatjuk a tésztát, és megszórjuk parmezánnal.
    7. A tésztát tányérba halmozzuk, és friss petrezselymmel díszítjük. 

      RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>>  

      (A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

Megjegyzés

A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!

ChefbagMME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin