Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cajun csirke tésztával

45 perc
egyszerű
megfizethető
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
  2. A húst megmossuk, szárazra töröljük és feldaraboljuk. A pritaminpaprikákat, a lilahagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk. A parmezánt lereszeljük, a lime levét kifacsarjuk.
  3. Egy keverőtálban összekeverjük a cajun fűszerkeveréket az olívaolaj felével. Beletesszük a csirkecsíkokat és jól átforgatjuk, majd sütésig félretesszük.
  4. Olívaolajban megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, a tejet, majd a paradicsompürét, és folyamatosan kevergetve, kis lángon kb. 2-3 percig főzzük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot, és addig főzzük tovább, amíg az teljesen el nem olvad a szószban. 
  5. Serpenyőbe tesszük a cajun fűszerkeverékkel bepácolt csirkét, és ráöntjük a keverőtálban maradt páclevet is. Mindkét oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát. Megsózzuk és megborsozzuk. Amikor a hagyma is megpirult, hozzáadjuk a pritaminpaprikákat és a limelét.
  6. Amikor a csirke átsült, hozzáöntjük a paradicsomos Alfredo-szószt, és összeforraljuk. Végül hozzáforgatjuk a tésztát, és megszórjuk parmezánnal.
  7. A tésztát tányérba halmozzuk, és friss petrezselymmel díszítjük. 

    RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>>  

    (A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

Megjegyzés

A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ! - ChefbagMME

Ezek is érdekelhetnek

Friss