Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Caipirinha torta

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 17 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 5 (bio) zöld citrom
  • 5 tojássárágja
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dl natúr joghurt
  • 9 cl cachaca (cukornádpálinka) vagy házi pálinka
  • 8 lap zselatin
  • 5 dl tejszín
  • 5 dkg vagdalt pisztácia

Elkészítés

Elkészítés: Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 3 evőkanál hideg vízzel. A tojások sárgáját és a cukrot beledolgozzuk. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a krémre szitáljuk, és összedolgozzuk. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A citromokat megmossuk, egynek a zöld héját lereszeljük, és ezt vékony karikákra vágjuk. A maradék citromok levét kicsavarjuk. A tojássárgáját a porcukorral krémesre keverjük. Beledolgozzuk a citromhéjat és -levet, a joghurtot.

A zselatint beáztatjuk. A pálinkát felmelegítjük. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk a pálinkában, majd a krémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a krémbe fogatjuk.

A tésztalapot vízszintesen kettévágjuk, az alsó lapot tálra tesszük, és köré kapcsoljuk a tortaforma peremét. Rákenjük a krém felét, beborítjuk a felső tortalappal. Kevés krémet félreteszünk, a maradékot a tortára simítjuk, majd 2 órára hidegre tesszük.

Eltávolítjuk a tortaperemet, a torta oldalát megkenjük a maradék krémmel, és vágott pisztáciával megszórjuk. A citromkarikákkal díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss