Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Caipirinha torta sütés nélkül

Hozzávalók

  • 15 dkg vajas keksz (teljes kiőrlésű)
  • 7,5 dkg vaj
  • olaj a formához
  • 5 db zselatinlap
  • 3 db kezeletlen lime
  • 5 dl tejföl
  • 15 dkg cukor
  • 6 ek fehér rum
  • 2,5 dl habtejszín
  • citromfű a díszítéshez

Elkészítés

    1. A kekszet aprítógépben finomra daráljuk vagy nejlonzacskóban morzsává klopfoljuk, és összekeverjük a láboskában megolvasztott vajjal. A masszát az alján olajjal kikent 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
    2. A töltelékhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A lime-okat forró vízzel lemossuk, és 2 db gyümölcs héját lereszeljük. A tejfölt simára keverjük 10 dkg cukorral, a lime-héjjal és a rummal. A tejszínt konyhai robotgép habverőjével kemény habbá verjük. A kinyomkodott zselatint 3 ek ízesített tejfölben feloldjuk, majd a többi tejfölhöz adjuk és összeforgatjuk a tejszínhabbal. A krémet a formába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 2 órát.
    3. A maradék lime-ot felszeleteljük, majd a 1/2 dl vízből és a maradék 5 dkg cukorból főzött szirupban forraljuk kb. 5 percig. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
    4. A tortát óvatosan kivesszük a formából és áttesszük egy tálra. Végül a közepén elrendezzük a lecsepegtetett lime-karikákat, és citromfűvel díszítjük.
Fokozhatod a citromos ízt, ha a díszítéshez 2 db felszeletelt lime-ot főzöl meg 1 dl vízből és 10 dkg cukorból készített szirupban, majd a lime-karikákat körberakod a torta szélén.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin