Elkészítés: Megfelezzük a csirkemellet, az egyik felét felcsíkozzuk. A másik felét szép vékony szeletekre vágjuk (nekem 4 szelet lett), majd kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk az egészet.
Lepirítjuk a csíkokat egy serpenyőben, majd egy tálba tesszük, szafttal együtt. A hússzeleteket is megpirítjuk mind kétoldalán (a szaftot a csíkokhoz öntjük).
Megmossuk a salátát, majd leitatjuk papírtörlővel, felaprítjuk. A paradicsomot szintén megmossuk, majd apró kockákra vágjuk a hagymával együtt.
Mindent egy nagy tálba teszünk (kivéve a hússzeleteket), rámorzsoljuk a sajtunkat és összekeverjük, majd lefedve a hűtőbe tesszük.
Az öntethez a tejfölt egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sajtkrémet, illetve a zúzott fokhagymát, alaposan összekeverjük.
Tálaláskor a salátát tányérra tesszük, a szelet húsokat felcsíkozzuk, a salátára halmozzuk, majd az egészet meglocsoljuk bőven az öntettel.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre