Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-túrós rétes

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A réteslapokat leírás szerint előkészítjük. 1 rúdhoz 3 lapot használunk fel.
  2. A búzadarával, sóval, őrölt fahéjjal hagyományos pírított darát készítünk, víz helyett meggylé és víz keverékével öntjük fel.
  3. A túrós töltelékhez a túrót,  a tojássárgáját, a sót, a cukrokat, és a reszelt citromhéjat összekeverjük. Beleszórjuk a kandírozott citrushéjat, majd lazítjuk a tojások keményre vert habjával.
  4. A búzadarás-meggyeshez a lapokat megkenjük olajjal rászórjuk a magozott meggyet, cukrot, piskóta morzsát, és a pirított darát, feltekerjük. A túrósnál is így járunk el, csak túrós töltelékkel töltjük.
  5. Mind a 4 rúdat felvert tojással megkenjük, kevés cukorral megszórjuk, előmelegített 170-180 fokos sütőben ropogósra sütjük./kb. 45 perc/ A sütési idő felénél ismét megkenjük.

8 BEVÁLT PRAKTIKA, HOGY TÖKÉLETES HÁZI RÉTEST SÜTHESS >>>

RÉTES - MEGGYES, TÚRÓS, KÁPOSZTÁS ÉS SZÁMTALAN ÍNYCSIKLANDÓ TÖLTELÉKKEL - VÁLOGATÁS

Megjegyzés

Pírított darával gazdaságosabb. A piskóta vagy keksz morzsa felszívja a felesleges nedvességet. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss