Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejbegrízes császármorzsa

default user icon

Hozzávalók

  • 3 ek mandula
  • 4 dl tej
  • 12,5 dkg búzadara
  • 2 ek cukor
  • 2 db tojás
  • 3 ek mazsola
  • 2 tk reszelt citromhéj
  • 3 ek vaj
  • porcukor ( a szóráshoz )
  • 1 üveg almabefőtt

Elkészítés

    1.  A mandulát szárazon felhevített serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A tejet felforraljuk. A búzadarát elvegyítjük a cukorral és egy csipet sóval, kevergetve a forró tejhez adjuk, és a kikapcsolt tűzhelyen duzzadni hagyjuk kb. 5 percig.
    2. Óvatosan egymás után a tejbegrízbe keverjük a tojásokat, majd beleforgatjuk a mandulát, a mazsolát és a citromhéjat.
    3. Palacsintasütőben vagy tapadásmentes bevonatú nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat. Ráöntjük a kissé lehűlt grízes masszát, közepes tűzön sütjük 8-10 percig, és közben lapáttal feldaraboljuk. Végül megszórjuk porcukorral, és az almabefőttel kínáljuk.

    MÉG TÖBB CSÁSZÁRMORZSA >>> 

    BEFŐTT ÉS KOMPÓT: CSERESZNYE, MEGGY, BARACK, ALMA ÉS TÁRSAIK >>> 

    ALMÉS RECEPTEKÉRT KATTINT IDE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin