A tojásokat megfőzzük. Az epreket lecsumázzuk, szűrőben folyóvíz alatt leöblítjük és lecsepegtetjük. Hasonlóan járunk el a különböző színű és formájú salátalevelekkel, amiket apróbb darabokra tépkedünk.
A tojásokat meghámozzuk, félbe vágjuk, a tojássárgáját picit megsózzuk.
Elkészítjük az öntetet, az olívaolajat összekeverjük a citrom reszelt héjával és levével, valamint egy kis sóval.
Összeállítjuk a salátát. A saláta levelekkel megágyazunk, rászórjuk a kisebb, vagy félbevágott epreket, a fél tojásokat és a csírákat. Az öntettel közvetlenül tálalás előtt locsoljuk meg.
A saláta lehet könnyű vacsora, pirított kenyéren feltét, főtt vagy pirított csirke körete stb. Fekete só bioboltokban kapható, kénes ízű, mint a to.sárgája. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!