Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Busa pirított mandulával, dióval, fenyőmaggal

MME MME
1 4.5/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet busa(filé),
  • 4 evőkanál olívaolaj,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 5 dkg dióbél,
  • 5 dkg hámozott mandula,
  • 3 dkg fenyőmag,
  • só,
  • 1/2 kávéskanál reszelt szerecsendió,
  • petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: A busaszeleteket az elkészítés előtt legalább 2-3 órával bepácoljuk: az olívaolajba belekeverjük az összenyomott fokhagymát, sót, szerecsendiót és a petrezselymet, és ráöntjük a halra. Lefedjük és hűtőbe tesszük. Serpenyőben megpirítjuk a mandulát, diót, fenyőmagot, kevés sót szórunk rá. A pácolt halat jénai edényben közepes sütőben 15 percig sütjük. Kivesszük, és rászórjuk a pirított magokat, majd visszatesszük még kb. 20 percre.

Megjegyzés

A busának finom puha, édes húsa van, gyorsan sül. Sütés előtt fontos bepácolni, hogy ízes legyen. Nem illik hozzá a gombás köret, a mustáros saláta vagy szósz, annál inkább a fóliában sült sárgarépa és paszternák, és a zellerzöldes újburgonya! Nagyon egészséges halféle. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss