Keress receptre vagy hozzávalóra

Burrito, quesadilla, taco - ide menj, ha egy jó mexikóit akarsz!

A mexikói konyha színei, ízei könnyen visszacsalják a napfényt az őszi, kora téli időszakban. A színes, látványos és viszonylag könnyedén értelmezhető mexikói konyha néhány fix alapanyagra épül, amit ügyesen kombinál. A bab, kukorica, rizs, tortilla lap alkotta alapok sok lehetőséget kínálnak. Lehet belőlük burrito, quesadilla, enchilada, taco, ami mellé választhatunk quacamolet, salsát, tejfölt, sok-sok reszelt sajtot és annyi chilit, amennyit csak szeretnénk.
Los Amigos, Keszthely

A megújult főtéren található mexikói étterem kínálata meglehetősen széles, a klasszikus mexikói fogásoktól kezdve, a mexikói hangvételű ételeken át egészen a steakekig terjed. A leggyakrabban falatnyi húsokkal vagy darált hússal készülő mexikói ételek mellett, itt a húsimádóknak is nagy figyelmet szentelnek, az ő kedvencük lehet a hot mexican ribs, amely egy chilis pácban érlelt oldalas, amihez fűszeres tejföl és pirított kukorica dukál.
Itt találod: 8360 Keszthely, Fő tér 2.

Palapa, Szentendre

A Szentendre fő ütőerén, a Dumtsa korzón található mexikói étterem kínálata nem csak a hagyományos mexikói fogásokra korlátozódik, a mi égövünknek, gasztrokultúránknak megfelelő, szezonális fogások egészítik ki azt. A hangulatos enteriőrhöz egy szintén mexikói stílusúra vett kerthelyiség is tartozik.
Itt találod: 2000 Szentendre, Dumtsa Jenő utca 14/a.

Calavera, Budapest

A klasszikus mexikói konyhára épülő, hatalmas tequilaválasztékkal rendelkező étterem Újpest szívében található. A hagyományos mexikói fogásokat felsorakoztató, rövid, de tartalmas étlapon mindenki megtalálhatja a számára vonzó fogásokat, s a ház chili szószaival a megfelelően erőssé is teheti. A grandiózus tequila- és rum választék mellett a Calavera-ban kipróbálható a nitrokávé is, ami az újhullámos kávék egy egészen extra válfaja.
Itt találod: 1042 Budapest, Szent István tér 3.

Gringos Cantina, Szeged

A több, mint 15 éve regnáló szegedi Gringos Cantina nem csak a mexikói fogásairól híres, hanem a különféle tex-mex ételeiről is. Étlapjukon erőteljes szerephez jut Amerika délnyugat konyhája, de a nemzetközi felhozatal szintén igen erős. Ezen kívül számos lávakövön sült étellel várják a hozzájuk érkezőket.
Itt találod: 6725 Szeged, Petőfi Sándor sugárút 81/a. 

Mexikói receptjeinket itt találod >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Magazin