Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A francia konyha 4 fontos alapanyaga, melyeket te is használsz

Az ínyencek hazájából, Franciaországból következik most néhány olyan finomság, amely a hazai asztalokon is gyakori vendég. De vajon melyiket mire használjuk?
Burgundi vörös

A zamatos nedűt számos fogáshoz felhasználhatod: öntheted a marhasült vagy a pörkölt alá, gazdagíthatod vele a mártást, de akár a tengeri herkentyűkre is locsolhatsz belőle.

Camembert

A világhírű sajt egy kis normandiai faluról kapta a nevét. Pasztőrözött vagy friss tehéntejből készítik, kívül nemes penész borítja. 21 napig érlelik meghatározott hőmérsékletű és páratartalmú helyen. A camembert-t leggyakrabban magában, egy kevés kenyérrel, almával vagy más szezonális gyümölccsel, esetleg dió, pisztácia kíséretében, vagy balzsamecettel, mézzel megcsorgatva szokás fogyasztani. 

Provence-i fűszerkeverék

Alapvetően kakukkfűből, rozmaringból, turbolyából, lestyánból, tárkonyból és bazsalikomból állítják össze, de egyes vidékeken levendulával is gazdagítják. A sült húsokhoz, a ragukhoz és a tésztaételekhez inkább szárítva ajánljuk, míg a salátákhoz frissen is adhatod.

Dijoni mustár

A Dijon városából származó finomságot többek között apróra őrölt mustármag, fűszerek és fehérbor felhasználásával állítják elő. Színe halványsárga, állaga selymes. Az 1937 óta védjegyes recept garantálja, hogy csak az ebben a városban, meghatározott arányban felhasznált összetevőkből és adott módon előállított mustárt illethetik ezzel a névvel.

Miniszótár

Chèvre: kecskesajt
Crème fraîche: magas zsírtartalmú tejföl
Julienne: vékony csíkokra vágva
Miel de lavande: levendulaméz

Ezek is érdekelhetnek

Friss