Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgundi marharagu

4.3/5

Hozzávalók

  • 1,5 kg marhahús (lábszár, lapocka)
  • 5 fej hagyma
  • 5 db sárgarépa
  • 5 db póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6-8 ág kakukkfű (vagy 1 kk szárított)
  • 2 db babérlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 l testes vörösbor (burgundi)
  • 30 dkg húsos szalonna
  • 1 dl borpárlat (konyak)
  • 1,5 dl vörös csemegebor
  • 25 dkg gomba
  • 1 ek vaj
  • 6 szál újhagyma
  • bors

Elkészítés

    1. A kb. 4 cm-es kockákra vágott húst a feldarabolt vöröshagymával, sárgarépával és póréval, valamint a szétnyomott fokhagymával és a zöldfűszerekkel együtt annyi vörösborban pácoljuk egy éjszakán át, amennyi ellepi. Főzés előtt a húst kivesszük és alaposan lecsepegtetjük. A páclevet átszűrjük és félretesszük.
    2. A felkockázott szalonnát öblös serpenyőben vagy lábosban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, ráöntjük a borpárlatot, és meggyújtjuk. Ezután felöntjük a csemegeborral és annyi páclével, hogy elborítsa, majd fedő alatt, lassú tűzön pároljuk kb. 3 órán át. Amikor megpuhult, az esetleg megmaradt páclevet még hozzáöntjük.
    3. A vékonyra szeletelt gombát kevés vajon megpároljuk, összeforgatjuk a felkarikázott újhagymával, majd a húshoz adva addig pároljuk, amíg az újhagyma is megpuhul. Végül az ételt sóval, borssal ízesítjük, és forrón tálaljuk.
Felmelegítve is finom. Köretnek sós burgonyát, párolt rizst vagy tésztát (pl. spagettit) kínálhatsz hozzá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin