Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgundi marharagu - eredeti recept!

Hozzávalók

  • 10 dkg bacon
  • 1,5 kg marhahús
  • 1 db sárgarépa
  • 2 szál zellerzöld
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg shalotta hagyma
  • 1 ek paradicsompüré
  • 5 dl vörösbor
  • 5 dl marha- vagy csirkehúsleves
  • 1 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek olivaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 kg burgonya
  • 0,5 dl balzsamecet
  • friss kakukkfű
  • friss rozmaring
  • friss petrezselyem
  • babérlevél
  • bors

Elkészítés

    1. A szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, a pörcöt félretesszük, majd a zsíron, 2-3 részletben körbepirítjuk a felkockázott marhahúst. Fontos, hogy a hús piruljon és ne főjjön.
    2. A húst egy tűzálló tálba tesszük, a szalonnával együtt, megszórjuk liszttel és jól elkeverjük,  majd kb. 8 percig, 220 fokos sütőben pirítjuk tovább, közben egyszer átkeverjük.
    3. Serpenyőben, egy kis olívaolajon megpirítjuk a fölkockázott sárgarépát, a szárzellert és a fokhagymát, majd a sütőben is átpirított húshoz adjuk. Sóval, borssal, babérlevéllel, friss rozmaringgal és kakukkfűvel fűszerezzük. Hozzákeverjük a paradicsompürét, a vörösbort és az alaplevet is. Lefedjük, és 160 fokos sütőben 2,5 órán át sütjük. 
    4. Az egész gombákat forró serpenyőben olvasztott vaj on addig pirítjuk, míg szépen megbarnulnak, közben sózzuk, borsozzuk.
    5. A salotta hagymákat olaj és vaj keverékén megpirítjuk, és közben egy kis sóval, egy csipet cukorral és balzsamecettel ízesítjük. Sűrűre forraljuk, félretesszük.
    6. A burgonyát  héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és összetörjük úgy, hogy darabos maradjon. Kevés vaj jal, süóval, borssal és frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük.
    7. Amint a marha elkészült, a köreteket megmelegítjük, és tálalunk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin