Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgundi marharagu egyszerűen

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst apróra kockázom. A hagymát, a fokhagymát, a répát és a zellergumót szintén. A húsleves kivételével az összes hozzávalót egy tálban összeforgatom, és ráöntöm a bort. Én 1 órát pácoltam, de ha hamarabb elkezdjük késziteni, egy egész éjszakát is állhat. A lényeg, hogy mindenhol érje a bor. Forgassuk néha, vagy öntsünk rá annyi bort, hogy ellepje (nem árt neki).

Pácolás után szűrőkanállal lecsöpögtetem a húst a zöldségekkel (kiszedve a fűszereket), és kis adagokban nagy lángon elősütöm egy serpenyőben. Ezután mehet a kacsasütő edénybe (lehet jénai, cserépedény... bármi, aminek van teteje, mert ugye párolni készülünk). Visszarakom a fűszereket (leszedve az ágacskákról) a húsra, összekeverem az egészet, majd a húslevest és a páclevet ráöntve ráteszem a fedelét, és 180-200 fokos sütőben 3 órát sütöm. Ez az idő persze a hús minőségének függvényében változik. Én óránként ránéztem, a folyadékot lehet pótolni ha még nincs kész, de már elpárologta. Köretnek én egészben főtt-sült burgonyát készítettem.

Megjegyzés

Sok helyen olvastam a receptet, de egyik sem tetszett igazán. Ezért egy kicsit átalakítottam, reménykedtem, hogy 1 óra pácolás már majdnem felér 24 órával :D és meg fog puhulni a hús, és sikerült. Ezért írtam le nektek ezt a receptet, hogy próbáljátok ki bátran, nem olyan bonyolult, mint azt a legtöbb szakácskönyv állítja. Aki szereti a gombát, nyugodtan bolondítsa vele (az eredeti recept is tartalmazza). Egyébként meg minél többet melegítik ezt az ételt, annál jobban összeérnek az ízek. Jó étvágyat hozzá!

A receptet Kicsi. - kicsi.csibe

Ezek is érdekelhetnek