Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Burgundi babos oldalas

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Burgundi babos oldalas

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 108
  • Elküldve: 5

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraz fehér bab /legjobb a nagyszemű/
  • 30 dkg füstölt sertéscomb egyben (én elő szoktam főzni kuktában)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zeller zöldjével
  • 80 dkg sovány oldalas
  • 3 evőkanál olaj vagy zsír /ha szükséges, lehet picivel több/
  • bors
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 babérlevél

Elkészítés:

Előző este beáztatjuk a babot és a füstölt húst is, ha nem főztük elő.

Másnap egy nagyobb méretű római tálat fél órára beáztatunk hideg vízbe. A babot és a füstölthúst leszűrjük. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a sárgarépát felkarikázzuk, a zellergumót kisebb kockákra vágjuk, szárát, zöldjét finomra felaprózzuk.

Az oldalast a csontok mentén kétujjnyi darabokra vágjuk, és sózzuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, vagy a zsírt, és mindkét oldalukon megkapatjuk benne a húsdarabokat, azután átesszük a lecsepegtetett római tálba. A visszamaradt zsiradékban magfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a sárgarépát és a zellerzöldet, sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 percig erős tűzön pirítjuk.

A római tál közepére fektetjük a füstölt húst, köréje az elősütött oldalast. Tetejére szórjuk a babot, majd betakarjuk a pirított zöldségekkel, és lazán összekeverjük. A serpenyőbe, a pirult pecsenye-zöldségaljhoz adjuk a bort, a paradicsompürét, a babérlevelet, ízlés szerint sót és borsot, végül 1 dl vizet. Jól összeforraljuk, és a zöldség tetejére öntjük.

Lefedjük a tálat, és a hideg sütőbe rakjuk, 1,5 órát pároljuk. Ha túl leveses lenne az étel, még visszatesszük a sütőbe úgy 25-30 percre a fedővel együtt, nehogy a bab héja megkeménykedjen. A végeredmény egy kicsit tocsogós, szaftos étel. Ha elkészült, a füstölt húst kiemeljük, kisebb darabokra vágjuk, és visszatesszük az ételbe.

Friss, ropogós házikenyér illik hozzá!

Megjegyzés:

A sózásnál vegyük figyelembe, hogy a felhasznált füstölt hús mennyire sós.

A receptet Borbalka küldte. Köszönjük!



Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal
Fűszeres sajttal töltött csirkemell Fűszeres sajttal töltött csirkemell
Klasszikus sajttorta meggylekvárral Klasszikus sajttorta meggylekvárral
Burgonyás lángos sósan és édesen Burgonyás lángos sósan és édesen
Medvehagymás-fűszeres kalács Medvehagymás-fűszeres kalács
Flódni rétes Flódni rétes
Kefires perec Kefires perec
Lekváros kiskifli Lekváros kiskifli
Cukkinis-kolbászos pizza Cukkinis-kolbászos pizza
Ibolyás-mascarponés piskótatekercs Ibolyás-mascarponés piskótatekercs
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121742_sutipedia-110.jpg Édes tavaszt! Itt a Sütipédia!

Hamarosan itt a húsvét, ami kimondottan kedves ünnep az édesszájúak számára. Ez is egy olyan alkalom, amikor beindul a nagyüzem a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116294_toltott-tojas-110.jpg Tavaszi töltött tojások

A tojás a húsvét egyik főszereplője, de az ünnepet megelőző böjti időszakban is kiváló húspótló. Sőt a húsvéti után megmaradó…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121820_gombapastetom-110.jpg Pástétom csiperkegombából

A pástétomok általában gazdag, laktató fogások. Rendszerint valamilyen sütőformában, olykor tésztába burkolva sütik, gőzölik, és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119430_kalacs-110.jpg A húsvéti kalács

Sonka, tojás, friss zöldségek, torma és kalács mindig kerül a húsvéti asztalra, ez a hagyomány. A kalács pedig akkor az igazi, ha…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121808_zold-110.jpg Friss tavaszi zöldek

Az ínséges tél után a tavasz megannyi csábító finomsággal vár minket. Az április - többek között - már a karalábé, a medvehagyma,…

Napi tipp
A locsolók várására nem csak festett tojásokkal készülhetünk, hanem jóféle pogácsát is süthetünk vendégeinknek. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept