Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyatócsni szarvasgombás szalonnával

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát nyersen meghámozzuk, megmossuk, és közepes reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük, itt adhatunk hozzá tejet vagy vizet. Sűrű darabos palacsintamasszát képzeljünk el.

Serpenyőben olajat forrósítunk. A masszát egy merőkanállal beleöntjük, elegyengetjük, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Szalvétára tesszük, hogy a felesleges zsírt leitassuk.

Tölthetjük csirkeraguval, salátával, pástétomokkal. Majd félbehajtjuk, tetejére a jól lehűtött (akár fagyasztóba is tehetjük egy órára) Aranyszarvas Szarvasgombás szalonnát vékonyra szeleteljük, és előmelegített, 180 Celsius-fokos sütőben 6–8 percig sütjük.

Megjegyzés

Recept és fotó: Aranyszarvas - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss