Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyatallér sajttal és szalonnával

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 1 kg újburgonya
  • 25 dkg sajt
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • olaj a sütőtálcához
  • durvára őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A kakukkfüvet megmossuk és megszárogatjuk, a leveleit lecsipkedjük. Ezeket a felforrósított olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és félretesszük a keveréket.

    2.

    A burgonyát átdörzsöljük, alaposan megmossuk, és durvára reszeljük. Hozzáadjuk a hagymás keveréket, továbbá a lereszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.

    3.

    Olajjal kikenünk egy sütőtálcát, és evőkanál segítségével beleadagolunk kis halmokat a burgonyás masszából. Kissé lelapítjuk azokat, és a 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Azután kivesszük, a burgonya tallérokon elrendezzük a baconszeleteket, és további 5 percig sütjük, vagy amíg a szalonna kissé megpirul.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin