A burgonyaszirom elkészítéséhez a burgonyákat zöldséggyalun lereszeljük. Egy közepes lábosban egy ujjnyi olajat, felmelegítünk, a burgonyaszeleteket több részletben, adagonként körülbelül 4 perc alatt kisütjük, míg a burgonyák ropogósak és aranybarnák lesznek. A kész krumpliszirmokat egy konyhai papírtörlővel bélelt tálba szedjük, és néhány tekerésnyi feketeborssal ízesítjük.
A krém elkészítéséhez egy szilikon spatulával addig kevergetjük a kecskesajtot, a mascarponéval és a narancshéjjal, amíg szép sima lesz, majd szobahőmérsékleten pihentetjük.
Az olajbogyókrém elkészítéséhez az olajbogyókat, a kapribogyót és a rozmaringot egy aprítógépbe tesszük, majd olívaolajt adunk hozzá, és pürésítjük.
A burgonyaszirmokra egy-egy adag kecskesajtot, majd egy kanálnyi olajbogyókrémet kanalazunk.