Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyaszirom mascarponés mártogatóssal

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
60 adag
Hozzávalók
  • A burgonyasziromhoz:
  • 2 bögre növényi olaj
  • 3 db burgonya (vékony héjú)
  • frissen őrölt feketebors
  • A kecske sajthoz:
  • 1/4 bögre friss kecske sajt
  • 1/4 bögre mascarpone
  • 1/2 db narancs reszelt héja
  • Az olajbogyókrémhez:
  • 1/2 bögre magozott zöld olajbogyó
  • 1/2 bögre magozott fekete olajbogyó
  • 1 ek kapribogyó
  • 1 tk friss rozmaring
  • 2 ek extra szűz olívaolaj

Elkészítés

  1. A burgonyaszirom elkészítéséhez a burgonyákat zöldséggyalun lereszeljük. Egy közepes lábosban egy ujjnyi olajat, felmelegítünk, a burgonyaszeleteket több részletben, adagonként körülbelül 4 perc alatt kisütjük, míg a burgonyák ropogósak és aranybarnák lesznek. A kész krumpliszirmokat egy konyhai papírtörlővel bélelt tálba szedjük, és néhány tekerésnyi feketeborssal ízesítjük.
  2. A krém elkészítéséhez egy szilikon spatulával addig kevergetjük a kecskesajtot, a mascarponéval és a narancshéjjal, amíg szép sima lesz, majd szobahőmérsékleten pihentetjük.
  3. Az olajbogyókrém elkészítéséhez az olajbogyókat, a kapribogyót és a rozmaringot egy aprítógépbe tesszük, majd olívaolajt adunk hozzá, és pürésítjük.
  4. A burgonyaszirmokra egy-egy adag kecskesajtot, majd egy kanálnyi olajbogyókrémet kanalazunk.

Megjegyzés

1 bögre = 2,5 dl
Giada De Laurentiis receptje - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss