Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyasaláta

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg burgonya
  • 20 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 2 szál krinolin
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 csokor snidling

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. Sós vízben feltesszük főni, kb. 7 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a borsót, és további 3 percig főzzük. Lecsepegtetjük, és egy nagy tálban hagyjuk kihűlni. A krinolint kevés vízben feltesszük főni, 5 percig forraljuk, kivesszük a vízből, és vastagabb karikára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, és húsát apró kockákra vágjuk.

    Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, a paprikát, és üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk az ecetet, 2-3 evőkanál vizet, a mustárt, az őrölt köményt, sót, őrölt borsot, és kevergetve felforraljuk. A burgonyát és a krinolint összekeverjük, a forró öntetet a burgonyás keverékre öntjük, és óvatosan összeforgatjuk, hogy az öntet mindenütt átjárja. A snidlinget leöblítjük, karikákra vágjuk, megszórjuk vele a salátát, és melegen vagy hidegen tálaljuk.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
    1 adag: 352 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin