Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyasaláta füstölt lazaccal

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók négy személyre:
  • 1 kg apró szemű burgonya
  • egy halványító zeller
  • egy érett avokádó
  • egy citrom leve
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • cukor
  • 40 dkg füstölt lazac

Elkészítés

    A burgonyákat alaposan lesúroljuk, és a nagyobbakat félbevágjuk. Forrásban lévő, sós vízben 20-25 percig főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Megtisztítjuk és megmossuk a zellert, majd vékony szeletekre vágjuk. A zöldjét is feldaraboljuk. Meghámozzuk és kimagozzuk az avokádót. A gyümölcs húsát a citromlével, a tejföllel és a mustárral pürésítjük. Sóval, borssal és cukorral erősen megfűszerezzük. Elkeverjük a burgonyával és a zellerrel, majd rászórjuk a zellerzöldet. A lazacot előmelegített sütőben 175 fokon (3. fokozaton) 5-8 percig melegítjük, majd a salátával együtt tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin