Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás zöldség bolognai módra

60 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát enyhén sós vízben, hajában megfőzöm. Közben a sárga- és fehérrépát megtisztítom, felkarikázom, ételízesítős vízben megfőzöm. A gombát félbe, majd szeletekre vágom.

A hajában főtt burgonyát meghámozom, közepes szeletekre vágva egy kivajazott tepsibe beleteszek belőle egy sort, rakok rá a sonkaszeletből (vagy bacon, parizer is jöhet). Halmozok rá a főtt zöldségekből, a szeletelt gombából, és a bolognai szósz felét is ráöntöm. Ismét egy sor karikázott burgonya, a húsféle, majd a zöldség és a gomba következik, leöntve a szósz maradékával. A végén reszelt sajtot szórok a tetejére.

Előmelegített sütőben pár percig sütöm, hogy a sajt rápiruljon. Frissen tálalom, igény szerint kevés tejföllel meglocsolom, vagy darabolt koktélparadicsomot adok hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss