Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás tyúkfazék

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tyúkot szokásos modon feldaraboljuk. A májat félretesszük. A tyúk zsírját /ami gyönyörű sárga színű/ kisütjük, és egy hagymát kockára vágva megdinsztelünk rajta. A tyúkot beletesszük, és egy kis vizzel felöntjük, sózzuk. Ha nagyon öreg a tyúk, akkor kb. 2 órát is kell főzni. Mindig öntsünk alá kevés vizet, hogy oda ne égjen.

Közben a krumplit megpucoljuk, 4 felé vágjuk, a hagymát pedig kb. 3-4 mm-es karikákra szeljük. Amikor a hús már puha, rátesszük a májat, a krumplit és a hagymát, fedő alatt tovább főzzük, amig a krumpli megpuhul. Ilyenkor már nem hagyjuk magára, óvatosan kevergetjük néha, hogy le nem kapjon. A lényeg az, hogy víz ne legyen rajta, úgymond zsírjára főzzük. A legvégén megszórjuk ízlés szerint őrőlt borssal.

Megjegyzés

Lényegében egy egyszerű tyúkpörkölt krumplival összefőzve, pirospaprika nélkül. Uborkasaláta való hozzá. Nagyon finom, és nem a megszokott tyúkpörkölt. Igaz, egy kis rutin kell a főzéséhez, de nem bonyolult. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss