Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás túrós pogácsa

MME MME
1/5
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 közepes nagyságú burgonya
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg túró
  • 35 dkg vaj vagy margarin
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál köménymag

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát áttörjük, langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a túrót, a vajjal összemorzsolt lisztet, megsózzuk és az egészet jól összegyúrjuk. Egymás után kétszer hajtogatjuk, majd 2 órát pihentetjük. Hüvelykujj vastagságúra nyújtjuk, kisebb szaggatóval kiszaggatjuk, tojással megkenjük, sós köménymaggal meghintjük és nem túl forró sütőben megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss