Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás töltött gombafejek

MME MME
45 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, megmosott póréhagymát 1 cm vastagságú darabokra vágjuk. A paprikát vékony csíkokra metéljük. A meghámozott burgonyát durvára reszeljük, lecsepegtetjük illetve kinyomkodjuk.

Serpenyőben 1 evőkanál felhevített olajon a kinyomkodott reszelt burgonyát, a paprikacsíkokat és a pórédarabokat állandóan kevergetve 5 perc alatt megsütjük. Megsózzuk, borsozzuk.

A sajtot durvára lereszeljük, és 2/3 részét a burgonyás keverékhez adjuk, majd jól összedolgozzuk.

A gombákat megmossuk, a tönkjüket kivesszük, és a fejeket masszával megtöltjük. A maradék sajtot a tetejére szórjuk.

A vöröshagymát apróra felkockázzuk, és 1 evőkanál olajon megpároljuk. A zöldséglevessel felöntjük, majd tűzálló tálba áttöltjük, és beleültetjük a gombafejeket.

Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 percig sütjük. Zöldfűszerekkel díszítve kínáljuk. Franciakenyér illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss