Elkészítés: A megtisztított, megmosott póréhagymát 1 cm vastagságú darabokra vágjuk. A paprikát vékony csíkokra metéljük. A meghámozott burgonyát durvára reszeljük, lecsepegtetjük illetve kinyomkodjuk.
Serpenyőben 1 evőkanál felhevített olajon a kinyomkodott reszelt burgonyát, a paprikacsíkokat és a pórédarabokat állandóan kevergetve 5 perc alatt megsütjük. Megsózzuk, borsozzuk.
A sajtot durvára lereszeljük, és 2/3 részét a burgonyás keverékhez adjuk, majd jól összedolgozzuk.
A gombákat megmossuk, a tönkjüket kivesszük, és a fejeket masszával megtöltjük. A maradék sajtot a tetejére szórjuk.
A vöröshagymát apróra felkockázzuk, és 1 evőkanál olajon megpároljuk. A zöldséglevessel felöntjük, majd tűzálló tálba áttöltjük, és beleültetjük a gombafejeket.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 percig sütjük. Zöldfűszerekkel díszítve kínáljuk. Franciakenyér illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre