Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyás tésztába tekert virsli

Burgonyás tésztába tekert virsli

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg főtt, áttört krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 1 mk só
  • 1 tojás
  • 3 dkg margarin
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • A sütéshez:
  • 1/2 liter étolaj
  • A töltéshez:
  • 4 virsli
  • 8 db lapkasajt
  • A panírozáshoz:
  • kb. 8 dkg liszt
  • 1 felvert tojás
  • 1 evőkanál tej
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • A tálaláshoz:
  • ketchup

Elkészítés

    A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé kilisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra).

    A virsliket kettévágjuk. Téglalapokat vágunk a tésztából, ráteszünk egy lapkasajtot, egy virslit és feltekerjük. A többinél is így járunk el.

    Mindegyik rudacskát lisztbe, tojàsba, tejbe, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Lassú tűznél, felhevìtett olajban kisütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin