Elkészítés: A tésztához a lisztben a vajat az élesztővel szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, letakarva pihentetjük 15 percig.
Vékony téglalap formára kinyújtjuk, megkenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal, feltekerjük, mint a bejglit, két végét középre hajtjuk, kicsit lenyomkodjuk, és letakarva pihentetjük 15 percig.
Kb. 1,5 ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, feltekerjük, kicsit lelapogatjuk, és kiszaggatjuk. Ezt addig végezzük, amíg a tészta el nem fogy.
Meleg helyen kelesztjük fél órát, közben tojássárgájával lekenegetjük, és csipet sajtot teszünk a tetejükre. Előmelegített 220 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Langyosan tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre