Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás-szezámmagos pogácsa

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt (fele rétesliszt)
  • 25 dkg vaj
  • 30 dkg főtt, áttört burgonya
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 2 bő teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • A kenéshez:
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg szezámmag
  • A tetejére:
  • 1 tojás sárgája, kevés fehérjével keverve
  • 5 dkg reszelt kemény füstölt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztben a vajat az élesztővel szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, letakarva pihentetjük 15 percig.

Vékony téglalap formára kinyújtjuk, megkenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal, feltekerjük, mint a bejglit, két végét középre hajtjuk, kicsit lenyomkodjuk, és letakarva pihentetjük 15 percig.

Kb. 1,5 ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, feltekerjük, kicsit lelapogatjuk, és kiszaggatjuk. Ezt addig végezzük, amíg a tészta el nem fogy.

Meleg helyen kelesztjük fél órát, közben tojássárgájával lekenegetjük, és csipet sajtot teszünk a tetejükre. Előmelegített 220 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Langyosan tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss