A burgonyát héjában megfőzzük, kissé lehűtjük, héját lehúzzuk és burgonyanyomón áttörjük, majd a liszttel, az olvasztott Vénusz Sütőmargarinnal, a sóval, 1 dl langyos tejjel és a porélesztővel együtt alaposan összedolgozzuk. Belekeverjük az apróra vágott sonkát.
Ha túl sűrű a tészta, kevés tejet, ha túl híg, kevés lisztet adunk hozzá, és letakarva meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát olajozott deszkára borítjuk, majd egyforma pogácsákat szaggatunk belőle. Olajozott kézzel vékonyra húzzuk és forró Vénusz Sütőolajban mindkét oldalán megsütjük őket.
Tejföllel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre