Burgonyás saláta füstölt tofuval

default user icon
Burgonyás saláta füstölt tofuval

Hozzávalók

  • 50 g füstölt tofu
  • 50 g főtt burgonya
  • 1 db csemegeuborka
  • 2 kisebb vagy 1 nagy szál sárgarépa
  • 20 g zeller
  • 1/2 fej kisebb lila hagyma
  • 2-3 evőkanál tejföl vagy kefir
  • 1 kiskanál mustár
  • 2 evőkanál light majonéz
  • 3 kiskanál almaecet
  • bors

Elkészítés

    A tofut és a főtt krumplit vágjuk kis kockákra. A sárgarépát és a zellert ételízesítős vízben főzzük meg, majd daraboljuk fel. Az uborkát karikázzuk fel. A zöldségeket és a tofut tegyük egy tányérba.

    A tejfölt, a mustárt, a majonézt és az ecetet keverjük össze, ízesítsük sóval és borssal, majd öntsük le a dresszinggel a zöldséges-tofus keveréket.

    Végül tisztítsuk meg a hagymát, aprítsuk fel, és szórjuk meg vele a salátát.

Megjegyzés

Mind a tofuhoz, mind a zellerhez remekül illik a szójaszósz, így ezt is adhatunk a salátához.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek