Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyás rétes

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Rétestésztához:
  • 30 dkg sima liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 dkg vaj vagy zsír
  • 1 kávéskanál ecet
  • 2 dl víz
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 16 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg burgonya
  • citromhéj
  • citromlé
  • 5 dkg vaj a locsoláshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A rétestésztához a langyos vízben elkevert tojást, az ecetet, a vajat (zsírt) összekeverjük, és a lisztbe öntjük. Simára dolgozzuk. Cipót formálunk a tésztából, és fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, széleit leszedjük és töltjük.

    A töltelékhez a megfőtt burgonyát áttörjük. A vajat, a 4 tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt burgonyát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, belereszelünk ízlés szerint citromhéjat, hozzáadjuk a citromlevet. Az egészet összekeverjük.

    A kinyújtott tésztát meglocsoljuk vajjal, vagy zsírral, és megtöltjük a töltelékkel. A rétesabrosz segítségével összegöngyölítjük. Tepsi méretre vágjuk, tetejét is megkenjük vajjal vagy szírral.

    Zsírozott tepsibe tesszük, és megsütjük. A sütőből kivéve kevés vízzel meglocsoljuk a tetejét, hogy puhuljon a tészta, majd letakarjuk konyharuhával.

    Még forron megszórjuk porcukorral, és szeleteljük. Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

-Marcipán-
Dédinagyim gyakran készítette, köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin