Burgonyás pogácsa

default user icon
8 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 40 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kg tisztított burgonya

Elkészítés

    Elkészítés: A 80 dkg lisztből, 3 db tojással, az 1 dl langyos tejben megfuttatott élesztővel és a szükséges mennyiségű tejjel leveles tészta lágyságú tésztát gyúrunk. Az 1 kg megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Ha langyos, a margarinnal és kevés sóval jó habosra keverjük. A masszát a kinyújtott tésztára kenjük és hajtogatjuk. Ezután negyedórát pihentetjük, majd újra hajtogatjuk. A műveletet háromszor megismételjük. Ezután kinyújtjuk, szaggatjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Németh Zsófia 4 évvel ezelőtt
Mér? A pasi majd megtöri a nyers krumlit. XD Amúgy meg néha annyi recept van, azt se tudom, melyiket válasszam...Nekem a szezámos háromszög nagyon bejött. Ha ropogtatni akartok valami sósat, az is megteszi, nem kell külön keleszteni..
Évi 9 évvel ezelőtt
Kedves {Méhes Stella}! Azt azért megnézném, hogyan törsz finomra nyers krumplit. Én inkább tojással kenem meg a tetejét. Jó étvágyat!
Tóth Luca 10 évvel ezelőtt
Kedves Kicsilány 21! A Ramat disznózsírral tudod helyettesíteni, úgy sokkal eredetibb lesz a recept.
BL 11 évvel ezelőtt
Fínom volt nagyon,de nekem soknak tűnt a 40 dkg margarin és inkább duplaannyi lisztből készítettem - és a krumpliba kevertem tökmagot is. Így egészen tökéletes lett - mostanában egyre népszerűbb a magos-krumplis pogácsa.
Nyuszika11 11 évvel ezelőtt
Nos, a recept kétségkívül remek, de szerintem túlságosan bonyolult. Nálunk ez a következőképpen zajlik: Amennyi burgonyát a férjem meghámoz, annyiból készül a krumplis pogácsa. Ezt jól áttöröm (egészen finomra), hozzáadok 1 egész tojást, 1 dl olajat, pici sót és összegyúrom annyi liszttel amennyit felvesz (ez kb. kettő az egyhez arányban van ? tehát 2 kg krumplihoz ? 1 kg liszt). Legalább 1 órát pihentetem. 2-3 részre osztom, kisodrom (kb. ½ cm vastagságúra), megkenem pici olajjal, vagy olvasztott vajjal és feltekerem. Éles késsel rácsos mintát ?nyomkodok? rá, felszeletelem, és szorosan kiolajozott tepsire rakom. Ajánlatos a tetejét is megkenni pici olajjal. Mindig középen sütöm, jó meleg sütőben, kb. 20-30 percet, persze ez a sütőtől is függ. Jó étvágyat mindenkinek!
Ujhelyi Katinka 11 évvel ezelőtt
csak egy kérdésem lenne:mivel lehet helyettesíteni a Rámát?Nem mintha nem szeretném,csak ahol én lakom,ott nem lehet kapni.Köszönet a tanácsért előre is:Katinka
Csollán Krisztina 12 évvel ezelőtt
Megsütöttem, finom lett, de a recept pontatlan, kezdöknek rizikós. A hozzávalók közül hiányzik a tej, nem tüntetted fel, hogy hány fokon kell sütni és hogy hány före való ez a mennyiség; én a felét vettem, így is 4 felnöttnek böséges adag lett.
Szili Nóra 12 évvel ezelőtt
Kezdő sütő vagyok és csak azt szeretném kérdezni, hogy az élesztő megfuttatása az egyenlő-e a kelesztéssel és hogy akkor a krumplit nem kell belegyúrni a tésztába? A hajtogatással eléggé összeáll a tészta? Köszi a válaszokat.

Hasonló Receptek

Magazin