Burgonyás pogácsa

default user icon
2 2.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 65 dkg finomliszt
  • 10 dkg graham liszt
  • 50 dkg főtt burgonya
  • 1-2 teáskanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 25 dkg margarin

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük és elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a burgonyát, a felfuttatott élesztőt, a sót, és ezt jól összedolgozzuk. Letakarva langyos helyen 1 órát kelesztjük, majd lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét kockásra bevagdaljuk, és közepes méretű fánkszaggatóval kiszúrjuk. Kikent tepsibe rakjuk, nem túl közel egymáshoz, egy felvert tojással megkenjük, és 220 fokon szép pirosra sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

anna 4 évvel ezelőtt
még nem póbáltam ki fogom próbálni
Ungvári Tímea 10 évvel ezelőtt
Szerintem a krumplis pogácsába mindenképp kell egy kis fehérbors vagy fekete), mely megadja a zamatát.

Hasonló Receptek

Magazin