Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás pogácsa teljes kiőrlésű lisztből

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát meghámozom, felkockázom, majd 10 percig főzöm sós vízben. Ezután leszűröm, összetöröm, hagyom kihűlni.

Én a hozzávalókat kenyérsütőben a tésztadagasztás funkcióval kevertem össze. A lisztet, tört burgonyát, margarint, tejet, sót, cukrot és élesztőt összedolgozom, majd 1 órát meleg helyen pihentetem a tésztát.

Mikor megkelt, 1-1,5cm vastagra kinyújtom, a tetejét berácsozom, és pogácsaszaggatóval kiszúrom. A tetejét megkenem felvert tojással.

220 C°-on pirosasra sütöm. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss