Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás pogácsa és töltött vendégváró

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg főtt, átpasszírozott burgonya
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 2 dkg friss élesztő
  • bors
  • A pogácsa kenéséhez:
  • 1 db enyhén felvert tojás

Elkészítés

Elkészítés: A kissé kihült és nem nedves burgonyához hozzáadjuk a margarint, pár mozdulattal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojás sárgáját, sózzuk, borsozzuk. Beleöntjük a 2-3 teáskanál tejfölben feloldott élesztőt, elkezdjük jól összedolgozni. Tejfölből mindig annyit adagoljunk hozzá, hogy a tészta lágy, de ne ragacsos legyen. Amennyiben szükséges, adjunk hozzá még lisztet.

Amikor a tésztánk már sima, laza, bucivá formázzuk, és kissé hűvösebb helyen 1,5-2 órát pihentetjük.

Pihentetés után kisodorjuk, megkenjük a felvert tojással, majd kiszaggatjuk. Tepsibe rakva is 20-30 percet pihentetjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük.

A legfinomabb, ha este legyúrjuk és másnap sütjük ki. Vékonyabbra kisodorva virslit vagy kolbászt göngyölhetünk a tésztába. Vendégváráshoz, sörhöz stb. kitűnő.

Ezek is érdekelhetnek

Friss