Krumplis pasztinákleves kolbásszal

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg pasztinák
  • 3 ek olaj
  • 10 dkg tejföl
  • 1 fej hagyma
  • 1 l húslevesalaplé
  • 1 szál kolbász
  • frissen őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

    1.

    2 ek olajat felforrósítunk, és üvegesre pároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és pasztinákot, majd együtt pirítjuk néhány percig. Megsózzuk és megborsozzuk, felöntjük a húslevessel, és lefedve 25 percig főzzük.

    2.

    A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd 1 ek felforrósított olajon ropogósra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, és félretesszük.

    3.

    A levest levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük a zöldségeket. Belekeverjük a tejfölt, megsózzuk és megborsozzuk, majd 1 csipet szerecsendióval fűszerezzük.

    4.

    Csészékbe adagoljuk a levest, és ropogós kolbászkarikákkal kínáljuk.  

Elkészíthetjük a levest fehérrépából, sőt zellerből is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bikárdi Zoltán 4 nappal ezelőtt
Mi az a Pasztinák?
Bikárdi Zoltán 4 nappal ezelőtt
Mi az a Pasztinák?
Bikárdi Zoltán 4 nappal ezelőtt
Mi az a Pasztinák?
Bikárdi Zoltán 4 nappal ezelőtt
Mi az a Pasztinák?

Hasonló Receptek

Magazin