Burgonyás pasztinákleves

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg pasztinák
  • 3 ek olaj
  • 10 dkg tejföl
  • 1 fej hagyma
  • 1 l húslevesalaplé
  • 1 szál kolbász
  • frissen őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

    1.

    Forrósítsunk fel 2 ek olajat, és süssük rajta üvegesre a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és pasztinákot, majd pirítsuk együtt néhány percig. Sózzuk és borsozzuk meg, öntsük fel a húslevessel, és lefedve főzzük 25 percig.

    2.

    A kolbászt karikázzuk fel vékonyan, majd 1 ek felforrósított olajon süssük ropogósra. Szedjük konyhai papírtörlőre, és tegyük félre.

    3.

    Vegyük le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsük a zöldségeket. Keverjük bele a tejfölt, sózzuk és borsozzuk meg, majd fűszerezzük 1 csipet szerecsendióval.

    4.

    Adagoljuk csészékbe a levest, és kínáljuk a ropogós kolbászkarikákkal.  

Elkészíthetjük a levest fehérrépából, sőt zellerből is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin