Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplis pasztinákleves kolbásszal

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

2 ek olajat felforrósítunk, és üvegesre pároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és pasztinákot, majd együtt pirítjuk néhány percig. Megsózzuk és megborsozzuk, felöntjük a húslevessel, és lefedve 25 percig főzzük.

2.

A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd 1 ek felforrósított olajon ropogósra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, és félretesszük.

3.

A levest levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük a zöldségeket. Belekeverjük a tejfölt, megsózzuk és megborsozzuk, majd 1 csipet szerecsendióval fűszerezzük.

4.

Csészékbe adagoljuk a levest, és ropogós kolbászkarikákkal kínáljuk.  

Elkészíthetjük a levest fehérrépából, sőt zellerből is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss