2 ek olajat felforrósítunk, és üvegesre pároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és pasztinákot, majd együtt pirítjuk néhány percig. Megsózzuk és megborsozzuk, felöntjük a húslevessel, és lefedve 25 percig főzzük.
A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd 1 ek felforrósított olajon ropogósra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, és félretesszük.
A levest levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük a zöldségeket. Belekeverjük a tejfölt, megsózzuk és megborsozzuk, majd 1 csipet szerecsendióval fűszerezzük.
Csészékbe adagoljuk a levest, és ropogós kolbászkarikákkal kínáljuk.
Elkészíthetjük a levest fehérrépából, sőt zellerből is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre