Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás nudli

60 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, kicsit lehűtjük. Villával vagy krumplinyomóval áttörjük.
  2. A tört krumplihoz hozzáadjuk a lisztet, a búzadarát, az olajat, a tojást, a sót. Tésztát gyúrunk belőle.
  3. Alaposan lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastag rudakat nyújtunk belőle, és pici darabokra vágjuk, amiket a kezünkkel nudlivá sodrunk.
  4. Gyöngyöző sós vízben puhára főzzük a nudlitésztát. A vízből kivéve lecsepegtetjük, leöblítjük, majd egy tálba tesszük.
  5. Olajon vagy zsíron a zsemlemorzsát rózsaszínűre pirítjuk. Beleforgatjuk a nudlit. Óvatosan kell keverni, rázni, hogy ne nyomorgassuk össze a tésztát. Mákkal, lekvárral, dióval, porcukorral ízlés szerint tálaljuk.

     

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss