Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvalekváros-mákos házi kifli

45 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. A burgonyát héjastul megfőzzük, majd meghámozzuk és krumplinyomón átpréseljük. Az élesztőt felfuttatjuk 1 tk cukorral, 1 ek liszttel és egy kis tejjel.
  2. A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Összedolgozzuk a liszttel, a cukorral, a tejjel, egy csipet sóval, a tojással, a még langyos burgonyával, és a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen megkelesztjük.
  3. A tésztát három részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk, majd mindet 8-8 cikkelyre vágjuk. A szilvalekvárt elosztjuk rajta, majd a háromszög alapjától a csúcsa felé feltekerjük őket.
  4. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és pihentetjük 15 percig. A felvert tojással megkenjük és megszórjuk a mákkal és 170 fokos sütőben megsütjük.

SAJTKRÉMES-SONKÁS KIFLI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss