Szilvalekváros-mákos házi kifli

Hozzávalók

  • 30 dkg burgonya
  • 3 dkg élesztő
  • 12 dkg porcukor + a kovászhoz
  • 70 dkg liszt + a kovászhoz
  • 1 db tojás
  • 1,8 dl langyos tej + a kovászhoz
  • 5 dkg vaj
  • 30 dkg szilvalekvár
  • 1-2 db tojás a kenéshez
  • mák szóráshoz

Elkészítés

    1. A burgonyát főzzük meg héjastul, hámozzuk megés krumplinyomón préseljük át. Futtassuk fel az élesztőt 1 tk cukorral, 1 ek liszttel és néhány ek tejjel.
    2. Olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni a vajat. Dolgozzuk össze a liszttel, a cukorral, a tejjel, 1 csipet sóval, a tojással, a még langyos burgonyával, és a felfuttatott élesztővel. Kelesszük a tésztát meleg helyen.
    3. Osszuk három részre a tésztát, és nyújtsuk őket kör alakúra, majd vágjuk mindet 8-8 cikkelyre. Osszuk el rajtuk a szilvalekvárt, majd a háromszög alapjától a csúcsa felé tekerjük fel őket.
    4. Helyezzük a kifliket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és pihentessük 15 percig. Kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg a mákkal és süssük meg 170 fokos sütőben.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin