Burgonyás lángos

default user icon
12 4.5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt,
  • 25 dkg főtt burgonya,
  • 2 dkg élesztő,
  • 1,5 dl tej,
  • csipetnyi cukor,
  • só,
  • olaj

Elkészítés

    1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. belekeverünk 5 dkg lisztet és kovászt készítünk. A főtt burgonyát szitán áttörjük és összekeverjük a maradék liszttel. Hozzáadjuk a kovászt és a maradék tejet, kevés sót. A tésztát legalább 10 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva háromszorosára kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk, majd a köröket kézzel jól kinyújtjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a zsiradékot lecsöpögtetjük. Tetszés szerint zúzott fokhagymával, vagy tejföllel, reszelt sajttal megrakva fogyasztjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Glancz Zsolt 1 évvel ezelőtt
Sziasztok! Kenyérsütő gépben lett kelesztve dagasztva de nagyon lágy nyúlós lett első burgonyás lángosom. Liszt lett kevés benne? 50dkg-ot tettem bele de odatapadt a gép oldalára sejtésem vagy a liszt kevés vagy élesztő nem futott fel rendesen? Választ előre is köszönöm. zsolesz75
Paprika Ágnes 2 évvel ezelőtt
Nagyon finom lángos, én is többször készítettem már! Bár tényleg kevés a liszt mennyisége! Én is többel készítettem. Isteni finom! recept marad :-)!
Nagyné Révész Anita 4 évvel ezelőtt
Én is elkészítettem életem első lángosát, rögtön dupla adaggal, mivel vendégeket is vártam, nagyon finom lett a tésztája, egy bajom volt csupán, nekem a tej mennyisége kevés volt a száraz anyagokhoz, pedig mindent dupláztam!, legközelebb még lágyabbra fogom csinálni, hogy ne legyen ennyire kemény a lángos kisülve. Egyébként az íze tökéletes. Recept marad!
Grécziné Simoni Anett 5 évvel ezelőtt
Mióta 2hete kipróbáltam a receptet,már 4* csináltam 6 fős családomnak 3*os mennyiséggel és nem szokott maradni belőle!Nagyon finom! Köszönjük!
pál 5 évvel ezelőtt
Ma kipróbáltam, remek recept! Nekem 13 tenyérnyi lángos lett belőle, szóval rendes mennyiség.
Bodányi Györgyi 5 évvel ezelőtt
én mindig azt hiányolom , hogy nincsen feltüntetve hány személynek elég ez a mennyiség...így nem tudok duplázni ha arról van szó. A múltkor is így jártam a palacsintával.Ez hány személynek van , vagy kb. hány db tenyérnyi lángosnak elég?:):) vagy...valami
Gocsik Éva 6 évvel ezelőtt
Az egész család kétpofára zabálta! Isteni, egyszerű. Én nem nyújtogattam, hanem kis gombócokat készítettem a tésztából, úgy kelesztettem, aztán kézzel széthúzogatta, mint a lángost. Teljes siker
Csia Andrea 6 évvel ezelőtt
Én is úgy ismerem, hogy a kis gombócokat kelesztem, és így finom, laza lesz a tészta. Viszont én is ezekkel a hozzávalókkal készítem.
Gór-Nagy Gábor 6 évvel ezelőtt
Egyébként, ha hagyod állni a kis gombócokat akkor sokkal jobb lesz a lángos, és több lesz belőle! nem kell nyújtani + poharazni!
Tóth Gyuláné 8 évvel ezelőtt
A liszt 50 dkg, azzal kezdődik a recept !

Hasonló Receptek

Magazin