Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyás lángos sósan és édesen

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg burgonya
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál margarin vagy 0,5 dl olaj
  • 1 db tojás
  • 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál almaecet
  • olaj a sütéshez
  • Valamint:
  • tejföl
  • medvehagyma
  • gyümölcs
  • csokoládészósz

Elkészítés

    Elkészítés: Feloldjuk az élesztőt 3 evőkanál tejfölben. A burgonyát almaecetes, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd áttörjük. Hozzáadjuk a margarint, a tojást, az élesztős tejfölt, sózzuk, ízesítjük a szerecsendióval. Kisebb mennyiségben adagoljuk a lisztet, mert félkemény tésztát kell kapnunk, amit jól kidolgozunk lágy tésztává. Meleg helyen, ruhával letakarva kelesztjük legalább a kétszeresére.

    A megkelt tésztát ujjnyi vastagságura nyújtjuk, fánkszaggatóval
    kiszaggatjuk, kissé elnyújtjuk, kb. kétujjnyi felhevített olajban mindkét oldalán aranysárgára sütjük, majd az olajat lecsepegtetjük.

    A leeső tésztát ismét cipóra formáljuk, melyből gombócokat formálunk és kisütjük.

    Medvehagymás tejföllel kínáljuk. Jól illik pl. spenóthoz, sóskamártáshoz.

    A gombóckákat gyümölccsel töltve, csokimártással, pálcikára tűzve mártogatóval partifalatként is kínálhatjuk.

Megjegyzés

A liszt mennyisége függ a burgonyától és a folyékony anyagok felvevőképességétől.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin