Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás lángos sajttal és tejföllel

45 perc
egyszerű
olcsó
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük héjastul sós vízben. Azután leszűrjük, óvatosan meghámozzuk, majd áttörjük burgonyanyomóval, és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Közben 1 dl meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, 2 ek lisztet, valamint az elmorzsolt élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk, azután összedolgozzuk a burgonyával, a megmaradt liszttel és tejjel és egy kevés sóval. Bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha könnyen elválik az edény falától. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  3. A tésztát liszttel meghintett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatunk belőle 10-12 db kört, és további 10 percig kelesztjük. Ezután kézzel kissé széthuzogatjuk a tésztaköröket, majd aranyszínűre sütjük őket a felforrósított olajban. A lángosokat konyhai papírtörlőre szedjük, hagyjuk őket lecsepegni, végül mindet megkenjük a tejföllel, és megszórjuk a reszelt sajttal. 

Megjegyzés

Egy darab: 439 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss