Keress receptre vagy hozzávalóra

Burgonyás lángos sajttal és tejföllel

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek kristálycukor
  • 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 2 dkg friss élesztő
  • 3 dl olaj
  • 30 dkg tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. A burgonyát megfőzzük héjastul sós vízben. Azután leszűrjük, óvatosan meghámozzuk, majd áttörjük burgonyanyomóval, és hagyjuk langyosra hűlni.
    2. Közben 1 dl meglangyosított tejbenelkeverjük a cukrot, 2 ek lisztet, valamint az elmorzsolt élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk, azután összedolgozzuk a burgonyával, a megmaradt liszttel és tejjel és egy kevés sóval. Bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha könnyen elválik az edény falától. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
    3. A tésztát liszttel meghintett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatunk belőle 10-12 db kört, és további 10 percig kelesztjük. Ezután kézzel kissé széthuzogatjuk a tésztaköröket, majd aranyszínűre sütjük őket a felforrósított olajban. A lángosokat konyhai papírtörlőre szedjük, hagyjuk őket lecsepegni, végül mindet megkenjük a tejföllel, és megszórjuk a sajttal.

Megjegyzés

Egy darab: 439 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin