Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyás lángos fokhagymásan

default user icon
3 4.8/5

Hozzávalók

  • 25 dkg burgonya
  • 2 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • olaj
  • tej
  • fokhagyma
  • tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítés

    1. A burgonyákat megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd áttörtjük.
    2. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és egy kevés lisztet. Kovászt készítünk, hagyjuk, hogy az élesztő feljöjjön. 
    3. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a burgonyát, és kicsit összedolgozzuk. Ezután hozzáöntjük a kovászt és annyi tejet, hogy puha tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
    4. A lángos formázásakor kis cipókat tépünk a tésztából, és laposra húzzuk gyors mozdulatokkal (vizes kézzel dolgozzunk, mert ragad).
    5. Bő, nem túl forró olajban oldalanként kb. 1-1 perc alatt kisütjük.
    6. A fokhagymát áttörjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hagyjuk állni, majd egy kenőtoll segítségével megkenjük a lángosokat. Fokhagymával, tejföllel és sajttal kínáljuk. 

      LÁNGOST OTTHON IS ÉRDEMES SÜTNI >>> 

      Kenyérlángos (langalló) >>> 

      SAJTOS-TEJFÖLÖS HÁZI LÁNGOS >>> 

Megjegyzés

A burgonyát teljesen össze kell törni, ne legyen darabos, mert akkor a lángos tésztánk sem lesz szép sima.

GyZsuzsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

whitewitch
Már másodszor csináltam meg és nagyon szeretjük!
GyZsuzsi
Nagyon szívesen, örülök, hogy sikert arattál vele. Nézz vissza máskor is, mert folyamatosan töltöm a recepteket, hátha találsz még olyat, ami megtetszik. Zsuzsi
Rekucika85
Tényleg nagyon finom lett ez a lángos, a krumpli miatt, talán egy kicsit krumplis gánica ízére emlékeztetett, de nekem ez volt az első lángosom, és teljes sikert arattam vele. Sokat segítettél! Köszönöm, hogy fölraktad!

Hasonló Receptek

Magazin