Előkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, húsát felaprítjuk. A paprikát megmossuk, húsát apró kockákra vágjuk. A debrecenit felkarikázzuk. A savanyú káposztát (ha túl savanyú, átmossuk) apróra vágjuk.
Elkészítés:
Felforrósítjuk az olajat, megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a debrecenit, és megpirítjuk. Hozzáöntünk 1 liter vizet, felforraljuk, beledobjuk a leveskockát.
Belekeverjük az almát, a burgonyát és a savanyú káposztát, 20 percig főzzük. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, tejföllel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre