Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás-kolbászos omlett

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit hámozás nélkül jól megmossuk, nagyjából fél cm-es szeletekre karikázzuk. Majd egy serpenyőben nagyon kevés olajon ropogósra sütjük. (Mintha sült krumplit sütnénk.)

Míg a krumpli sül, felkarikázzuk a kolbászt, a hagymát félbevágva karikázzuk, és a paradicsomot is felvágjuk. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk kicsit erősebben, mint egy átlagos rántottánál, hiszen ebben a burgonyát is figyelembe kell venni. Viszont a ló túl oldalára sem szabad esni, mivel a kolbász is sós valamennyire, és ha elvetjük a sulykot, akkor ehetetlenül sós végeredményt kapunk.

Amikor a krumplikarikák ropogósra sültek, kiszedjük a serpenyőből, és a felesleges olajat leöntjük róla. Feleslegesen azt értem, hogy ne tocsogjon a krumpli az olajban. :) Ezután ugyanebbe a serpenyőbe belerakjuk a felkockázott kolbászt, egy kicsit megsütjük - kiengedi a saját zsírját, amiben megsüthetjük az omlettünket.

Nagyjából 5 perces sütés után rátesszük a kolbászra a krumplit, a hagymát és a paradicsomot. Óvatosan keverünk rajta egyet, majd ráöntjük a felvert tojást. Takarékra vesszük a gázt, és szépen, lassan készre sütjük. Tetejére fedőt rakhatunk, így mindenhol egyenletesen fog sülni. Olykor-olykor megrázzuk a serpenyőt, hogy ne ragadjon le az alja.

Megjegyzés

Természetesen nem csak újkrumpliból készíthető.
- kvirag82

Ezek is érdekelhetnek

Friss