Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyás kenyérlángos

default user icon
4 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 közepes krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • kis cukor
  • olaj
  • víz
  • A tetejére:
  • 1 tojássárga
  • kis vaj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • fűszerek (oregánó, majoránna, zsálya, bors, paprika...)
  • lilahagyma
  • bacon
  • kolbász
  • sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplikat megfőzzük, egy nagy tálban összetörjük egy kis olajjal, hozzákeverjük a lisztet, és megsózzuk. Az élesztőt cukrozott tejben felfuttatjuk, beletesszük a lisztes keverékbe, és kis vízzel lágy tésztává gyúrjuk. (A burgonyától nem szárad ki a tészta, így ropogós lesz, de belül omlós.)

    Egy órát kelni hagyjuk.

    Ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük tojássárgával, betesszük a sütőbe, és kelesztjük még kb. 10 percet. Utána megkenjük a tetejét vajban pirított fokhagymával és fűszerekkel, majd rakunk rá sok hagymát, bacont, kolbászt, sajtot, és megsütjük.

    Tálalásnál tejfölt is tehetünk rá.

Megjegyzés

Házibulira nagyon jó, mert finom és egyszerűen elkészíthető.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

himerbea
A tészta egyszerűen tökéletes! A feltétet én egy kicsit átvariáltam arra, ami éppen volt itthon (pl.: szalonna helyett én sonkát tettem). De ez egyébként is szerintem az ember fantáziájára van bízva. A lényeg: nagyon ízlett az egész családnak!
vajkrem
Én a kinyújtott nyers tésztát megkenem zúzott fokhagymás tejföllel ( nem tojással) és erre teszem szintén nyersen az apróra vágott lila hagymát, császár szalonnát és kolbász karikákat. Az alatt az idő alatt amíg a tészta megsül a feltétek is ropogósra sülnek. 200 °C Kb:15 perc. lásd kép. A tészta istenien el van találva. Köszönet a receptért!
ettan
Örülök, hogy ízlett. Már kijavítottam a tejmennyiséget kevesebbre, véletlenül került fel 1/2 liter. Nekem is elég gyakran kell ilyet sütnöm... :) Köszi!
kisedit
Szerintem a fél liter tej kicsit sok. És a liszt egy ötödét teljes kiörlésűre cseréltem, kicsit több élesztőt tettem, remek lett, azóta is ezt kell csinálni, legalább heti egyszer

Hasonló Receptek

Magazin