Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás húsrolád

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg sertéshús (darált)
  • 30 dkg burgonya
  • 1 db zsemle
  • 15 dkg gomba (konzerv)
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt koriander
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés

  1. A megpucolt burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd enyhén besózzuk és hagyjuk állni kb 10 percig, azután alaposan kinyomkodjuk a levét. 
  2. A húst egy nagyobb tálba rakjuk, hozzáadjuk a burgonyát, a tejben ázott és kinyomkodott zsemlét, a tojást, a szeletekre vágott gombát, a felkockázott sajtot, majd a reszelt hagymát és a zúzott fokhagymát. Ízesítjük és alaposan összekeverjük annyi zsemlemorzsával, hogy jól formálható masszát kapjunk.
  3.  Legalább 1 órára hűtőbe rakjuk, majd a masszából hosszúkás rudat formázunk és egy olajjal kikent vagy zsírpapírral borított tepsibe rakjuk. A tetejét felvert tojással megkenjünk és a 170 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.

Töltött húsrolád

zöldséges húsrolád

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss