Burgonyás-húsos tészta kapros tejföllel

default user icon
burgonyas_husos_teszta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • kb. 1 kg burgonya
  • 60-70 dkg sertéslapocka
  • 20-25 dkg laskatészta
  • 3 dl tejföl
  • kevés kapor (szárított vagy friss)
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. A húst és a hagymát felkockázzuk.

    A vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a húst, ezután fűszerezzük sóval, borssal, kevés őrölt köménnyel és ételízesítővel, majd puhára pároljuk (pirospaprika nem kell rá).

    A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük.

    A megfőtt burgonyát karikára szeljük, és lerakjuk egy kisebb tepsi aljára, rátesszük a megfőtt húst, a hús tetejére szépen rárakjuk a puhára főtt tésztát.

    A tejfölben elkeverjük a kaprot, ezt a tészta tetejére kenjük, és körülbelül 200 fokon 25-30 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin