Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás hamburgerzsemle

MME MME
120 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és elkeverjük 2 ek cukorral. Letakarva állni hagyjuk kb. 10 percig, amíg a teteje felhabzik.
  2. A burgonyát villával pépesre nyomkodjuk. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a kétfajta lisztet, a maradék cukrot, a tojást és a sót, majd robotgép dagasztószárával alacsony fokozaton nagyjából összedolgozzuk kb. 3 perc alatt. Kézzel kb. 8 percig kell gyúrni.
  3. A felkockázott vajat is a tésztához adjuk, és géppel a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt vagy kézzel kb. 15 perc alatt simára dolgozzuk. A kidagasztott tésztát konyharuhával letakarjuk, és meleg, huzatmentes helyen kelesztjük kb. 1 órát.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületen rúddá sodorjuk, és késsel 9 egyforma részre vágjuk. Tenyerünkben adagonként kilapítjuk, és körben a széleket alulra behajtjuk. Ezután megfordítjuk, gombóccá összecsippentjük, majd a belisztezett munkafelületen, tenyérrel kissé lenyomva, az óramutató járásával ellentétes irányban simára görgetjük kb. 30 másodperc alatt.
  5. A gombócokat sütőpapírral leterített tepsibe tesszük, és konyharuhával vagy folpakkal letakarva kelesztjük további 45 percig.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és némi sóval. A megkelt zsemléket ecset segítségével megkenjük és megszórjuk a szezámmaggal, majd az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt.

ISTENI HAMBURGER RECEPTEK >>> 

A LEGJOBB SALÁTÁK EGY HELYEN >>> 

GYORS VENDÉGVÁRÓ FALATOK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss