Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás-hagymás rétes

MME MME
3.5/5
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A burgonyát héjában 20-25 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, és nagyobbacska kockákra vágjuk. Megolvasztunk 2 dkg zsiradékot. Liszttel, egy csipet sóval, tojással és 6-8 evőkanál hideg vízzel sima tésztát gyúrunk belőle. Megkenjük egy evőkanál olajjal, majd egy tálat borítunk rá, és kb. 30 percig állni hagyjuk. Meghámozzuk és kockákra vágjuk a hagymákat, és 4 dkg forró zsiradékon kb. 10 percig pirítjuk. Rászórjuk a cukrot, és további 10 percig állandóan kevergetve forrósítjuk, míg a cukor karamellesedni kezd, majd 4 evőkanál ecettel ízesítjük. Levágjuk a sajt széleit, a többit felkockázzuk. A snidlinget felaprítjuk, összekeverjük a sajttal, a burgonyával, a hagymával és a tejföllel, majd jól megsózzuk és megborsozzuk. Egy belisztezett konyharuhán nagyon vékonyra nyújtjuk a tésztát. Rákenjük a burgonyamasszát úgy, hogy a széleit szabadon hagyjuk. Az oldalt üresen maradt részeket visszahajtjuk a töltelékre, majd konyharuha segítségével feltekerjük a tésztát. A rétest egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 200 fokon (3. fokozaton) 50-60 perc alatt megsütjük. Közben folyamatosan locsolgatjuk a megmaradt olvasztott zsiradékkal. Megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük a rukkolát. A maradék olajat elkeverjük 2 evőkanál vízzel, a maradék ecettel, kevés sóval és borssal, hozzáadjuk a rukkolát, és a réteshez fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss