Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás füstölt makréla saláta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60-70 dkg salátának való burgonya
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • kb. 20 szem (üveges) gyöngyhagyma
  • 20 dkg fűszeres-füstölt makréla halfilé
  • 5 db kis csemegeuborka
  • kb. 2 evőkanál kapribogyó
  • kb. 15 szem fekete olajbogyó
  • 1 kis kápia paprika
  • kb. 1 teáskanál szárított saláta fűszerkeverék
  • Az öntethez (kb. 2 dl vinaigrette mártás):
  • extra szűz olívaolaj
  • balzsamecet
  • fehérborecet
  • fehérbors
  • mustár
  • méz
  • A tálaláshoz:
  • salátalevelek
  • kemény tojás
  • paradicsom
  • kapor
  • személyenként 1-2 szelet pirítós kenyér

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában sós vízben puhára főzzük, hűtjük, meghámozzuk.

Egy salátástálba szeleteljük a hagymákat, a kihűlt burgonyát, az uborkát, a paprikát, az olajbogyót és a gyöngyhagymát, meghintjük fűszerkeverékkel (szeletelés közben picit sózzuk a hagymát és a burgonyát).

A hal bőrét lehúzzuk, az esetleges szálkákat eltávolítjuk, daraboljuk, a salátához adjuk.

Kikeverjük a mártást, a salátával összeforgatjuk, tálalásig néhány órát hűvös helyen érleljük.

Tálaláskor salátalevelekre szedhetjük, díszíthetjük tojással, paradicsommal, kaporral, és pirítós kenyeret kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss