Elkészítés: A burgonyát jól mossuk meg, majd héjában főzzük kb. 20 percig. A megfőtt krumplit hámozzuk meg és karikázzuk fel. A zöldség alaplevet forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről. A burgonyakarikákat tegyük a zöldséglébe, és hagyjuk benne őket kb. 30 percig.
A cikóriasalátát öblítsük le, majd tépkedjük apró darabokra. A póréhagymát szeleteljük fel hosszúkás csíkokra. Az olajos paprikát daraboljuk fel.
A citromlevet keverjük össze a frissen őrölt borssal, csipetnyi cukorral, sóval és az olajjal.
A lecsepegtetett burgonyát, a cikóriasalátát, az olajos paprikát és a póréhagymát osszuk el a tányérokon, majd öntsük le az öntettel.
Javaslatom: a póréhagymának csak a belső, fehér részét használjuk fel. Szeletelés után forró, sós vízben kicsit pároljuk meg, így sokkal ízletesebb lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre